Понеділок, 20.05.2024, 22:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Наша нова адреса https://kzpetrivkazosh.ucoz.org/

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 33
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


10:32
Про проведення місячника шкільної бібліотеки

Звіт

про проведення

Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек

в  КЗ « Петрівська ЗОШ І-ІІ ст.»

З 01 по 31 жовтня 2019 року в нашій школі проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом

« Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня». Серед інструментів Нової української школи – компетентнісний підхід до формування змісту й організації освітнього процесу. Спільними  для компетентностей  Нової української школи  є наскрізні вміння. Важливо навчити учнів читати; розуміти прочитане; висловлювати власну думку; критично і системно мислити.

Саме тому  шкільна бібліотека нашої школи є важливим складником сучасного освітнього середовища учнів.

Всі заходи, які проводилися протягом місяця, були спрямовані на задоволення й розвиток інформаційних потреб і запитів користувачів, розширенню кола їх пізнавальних інтересів, залучення нових користувачів до бібліотеки.

У заходах брали участь учні школи, вчителі, батьки, гості.

1. Круглий стіл « Шкільна бібліотека нового покоління»( учні 6-8 класів)

2. Квест –гра «У світ через книжку» (назвати  героїв казок, зібрати прислів’я, відгадати загадки, назвати жанри творів, розповісти улюблену казку, розв’язати кросворди, намалювати малюнок до прочитаного вірша та багато інших завдань були запропоновані учням, з якими вони успішно впоралися); ( учні 1-4 класів)

3. Благодійна акція – « Зростай із книжкою малюк» ( подарунок книжки учням 1,2 класів)

- З давніх давен скарбницею духовного багатства, що поєднує минуле, сучасне і майбутнє - є книга. Вона здатна бути кращим другом і наставником. Кожного року наша шкільна бібліотека до всеукраїнського дня бібліотек проводила акцію « Подаруй бібліотеці книгу». В цьому році актив бібліотеки вирішив провести акцію під гаслом: «Подаруй книжку учням Нової української школи».

4. Ранкова зустріч – «Почни день з книжки» (  учні 1,2 класів).

Так розпочалася ранкова зустріч з учнями 1,2 класів Нової української школи.

- Доброго ранку, любі малята,

 Рада сьогодні вас  привітати,                                

 Хочете разом загадку вгадати?                                                   

 Прошу за мною відповідати!

- Чому першим ділом навчається кішка? ( хапати)

- Чому першим ділом навчається пташка? ( літати)

- Чому першим ділом навчається школяр?( читати)

 Книжку, яка була у мене в руках, діти передавали  один одному,називаючи свою улюблену книжку; переглядали  книжки з  виставки; в парах розповідали про необхідність акуратного ставлення до книг; розміщали героїв казок у свої домівки.

На   фліпчарті записане речення: «Читати – це цікаво, тому що …» -  школярі повинні закінчити речення у своєму « Щоденнику вражень». Закінчилася зустріч оформленням аплікації: « Мої улюблені герої»

5. Відзначення кращих  читачів  бібліотеки, які долучилися до організації та проведення місячника ( учні 1-8 класів).

Отже, любі друзі, пам’ятайте, що книга – це те джерело, яке ніколи не зникне. Саме вона несе нам уяву про навколишній світ, розкриває закони безмежного всесвіту. Це джерело ллється в наші серця, щоб ми розуміли життя , вміли взяти його частинку і передавати мудрість книги іншому. Коли читаємо книги, то стаємо розумними, цікавими, добрими, кмітливими, душевними, патріотами. Адже книги є різними: науковими, історичними, публіцистичними, художніми, пісенними. Вони є для дорослих та дітей. Без них життя було б дуже обмеженим. Книга – великий скарб для нашого серця та розуму. Інтернет – це теж сторінки, так би мовити, сучасної книги, де вони мають електронний вигляд.Любий ровеснику, не забувай відкривати книжку, читати її. Адже вона допоможе здобути тобі знання та вкаже дорогу у житті.

Бібліотекар школи Шопова Валентина Іванівна 

Переглядів: 316 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz