Субота, 21.09.2024, 07:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Наша нова адреса https://kzpetrivkazosh.ucoz.org/

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 33
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


09:36
Обирай здоров’я - обирай життя

6 березня у КЗ «Петрівська ЗОШ І-ІІ ступенів» Новоолексіївської сільської ради було проведено відкритий виховний захід «Ми – за здоровий спосіб життя». Захід проходив під гаслом «Обирай здоров’я – обирай життя». Метою проведення цього заходу було переконати учнів у важливості здорового способу життя, надати учням елементарні знання про особливості розвитку дитячого організму, показати значення дотримання правил особистої гігієни та сприяти усвідомленню підростаючого покоління про вплив шкідливих звичок на здоров’я. Активними учасниками заходу були Штенгелова Марина та Стойловський Артем з 2 класу (класовод Пашкульська А.І.), учні 4 класу під керівництвом класовода Стойловської Л.Я. Театралізованою виставою вони показали важливість дотримання режиму дня, правил особистої гігієни для підростаючого покоління. Захопили своїм виступом учні 5 класу Дімітров С., Іорганський Д., Іорганський О. (класний керівник Дуйловська А.Ф.). Кульмінаційним був виступ агітбригади «Надія», до складу якої входять учні 8-9 класів(класні керівники Намлієва Т.В., Шопова В.В.). Своїм виступом «Надія» нагадала всім присутнім яку небезпеку для людини становлять шкідливі звички – тютюнокуріння та вживання алкоголю. Підсумки негативного впливу шкідливих звичок на організм людини вражають: курці в 30 разів частіше хворіють на стенокардію, у 12 разів частіше – на інфаркт міокарда, у 10 разів частіше – на виразку шлунка, ніж ті, хто не курить. Через надмірне вживання алкоголю в людини може розвинутися гастрит - запалення слизової оболонки шлунка, що призводить до онкозахворювання. А найгіршим наслідком вживання алкоголю може бути цироз печінки й повна її загибель, що призводить до смерті.

Виступ дітей супроводжувався презентацією з використанням агітаційних плакатів та листівок. Захід було проведено на високому ідейному рівні і він мав величезний виховний вплив на розвиток світогляду вихованців. Захопилися присутні майстерністю і відповідальністю учнів. Яскравою за оформленням та призначенням була кульмінація виховного заходу. Чітка організація, бажання учнів та вчителів довести сутність та важливість попереджень, спрямованих на збереження здоров’я ще раз нагадали усім присутнім як важливо берегти здоров’я і цінувати своє життя. Доречним було нагадування Сократа «Здоров’я- не все, але все без здоров’я- ніщо…»

На святі здоров’я були присутніми учні, батьки та представники громадськості – виконуючи обов’язки старости Новоолексіївської громади Рулевська В.С., голова батьківського комітету Дімітрова І.С., голова Ради школи Дуйловська Н.П., завідуюча ДНЗ «Дзвіночок» Дічева А.І., педагоги-ветерани. Мета заходу була реалізована у повному обсязі і на згадку про такий захід кожний присутній отримав корисні поради стосовно того, що треба знати у свої 10 років, зробити у свої 20 років, щоб зрозуміти у свої 30 років так, щоб у свої 50 років захотілося прожити до 100 років і при цьому виглядати стовідсотково. А в подарунок ще й квітка бажань, яка буде як оберіг, як талісман, який оберігатиме і нагадуватиме , що найголовніше для кожної людини – здоров’я, яке залежить тільки від самої людини і тому дуже важливо зробити правильний вибір. І ми, батьки, сподіваємося, що наші діти зроблять вірні висновки і корисні звички зможуть протиставити шкідливим, бо такі заходи є не тільки навчальними, повчальними, а і важливими та корисними у вихованні. Нам дуже приємно, що вчителям вдалося залучити учнів до творчої співпраці, яскраво і якісно провести такий цікавий виховний захід, а застосування різноманітних методів й форм виховної роботи сприяли збільшенню обсягу необхідної інформації дітям й розширенню їхнього культурного світогляду. Тому ми від щирого серця вдячні вчителю біології Іорганській Т.В., яка дбає про здоров’я наших дітей, сумлінно виконуючі свої посадові обов’язки як вчителя так і керівника навчального закладу. Колективу школи бажаємо успіхів, натхнення, миру та здоров’я. А дітей благаємо берегти своє здоров’я, цінувати своє життя, бо ж недарма у народі кажуть, що у дитинки пальчик защемить, а у мами – серце заболить.

Переглядів: 315 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz